Paul McCartney

Z Wikipedije
Źi na bok: Nawigacija, Pytaś
Paul McCartney w lěśe 2010

Paul McCartney (* 18. junija 1942 w Liverpoolu) je britiski rockowy muzikaŕ, spiwaŕ, basist a komponist, kótaryž jo grał mjaz 1960 a 1970 pla kupki The Beatles, kótaruž jo był sobu załožył. Pó rozpušćenju kupki jo zachopił wuspěšnu solowu karieru.

Diskografija (solo)[wobźěłaś]

  • McCartney (1970)
  • McCartney II (1980)
  • Tug of War (1982)
  • Pipes of Peace (1983)
  • Give My Regards to Broad Street (1984)
  • Press to Play (1986)
  • Снова в СССР (1988)
  • Flowers in the Dirt (1989)
  • Off the Ground (1993)
  • Flaming Pie (1997)
  • Run Devil Run (1999)
  • Driving Rain (2001)
  • Chaos and Creation in the Backyard (2005)
  • Memory Almost Full (2007)
  • Kisses on the Bottom (2012)

Wótkaza[wobźěłaś]

 Commons: Paul McCartney – Zběrka wobrazow, widejow a audio-datajow