Jonna Tervomaa

Z Wikipedije
Źi na bok: Nawigacija, Pytaś
Jonna Tervomaa

Jonna Marika Tervomaa (r. 7. januara 1973, Forssa) jo finska pop-spiwarka a spiwyźěłarka. Wóna jo bywała sława w starstwje wót źaseś lět, gaž wóna jo dobyła spiwańske wuběźowanje "Syksyn Sävel" ze spiwom "Minttu sekä Ville". Tervomaa jo zachopinała swóju nowu, dorosćonu karieru w lěśu 1998 z swój pó njej titelowanym albumom.

Nejwětše wuspěchy Tervomaa woprijmu "Suljettu sydän" (1998), "Yhtä en saa" (1999), "Rakkauden haudalla" (Helmiä ja sikoja soundtrack, 2003), "Myöhemmin" (2004) a "Se ei kuulu mulle" (2004).

Diskografija[wobźěłaś]

Albumy[wobźěłaś]

  • "Jonna" (1984)
  • "Tykkään susta" (1985 – Lubuju śi)
  • "Jonna" (1986)
  • "Parhaat" (1987 – Nejlěpše wót)
  • "Jonna Tervomaa" (1998)
  • "Neljä seinää" (1999 – Styri murje)
  • "Viivalla" (2001 – Pódla kšomy)
  • "Halo" (2004)
  • "Parempi loppu" (2007 – Nejlěpšy kóńc)

Eksterne wótkaze[wobźěłaś]

 Commons: Jonna Tervomaa – Zběrka wobrazow, widejow a audio-datajow